Drobenka se sýrem
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hrubá
 - 250 g Sýr Čedar
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 l Voda pitná
 - 1.3 dl Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1288 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 414.6 mg
 - Draslík 297.1 mg
 - Vláknina 6777.2 mg
 - Vitamín A 6777.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 240.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.