Čokoládové řezy s polevou
Suroviny
- 230 g Máslo čerstvé
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 280 g Cukr krupice
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 200 g Čokoláda hořká
 - 50 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 g Tuk
 - 150 ml Voda pitná
 - 80 ml Voda pitná
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 94.8 mg
 - Draslík 356.2 mg
 - Vláknina 6156 mg
 - Vitamín A 6156 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a roztavíme, promícháme, naředíme vodou, odstavíme.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme, pomalu přilijeme čokoládovou směs, důkladně smícháme, přidáme zakysanou smetanu, vejce a vymícháme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do kastrůlku vložíme nalámanou čokoládu, přilijeme vodu, na mírném ohni rozehřejeme. Přimícháme smetanu a kastrůlek odstavíme. Přidáme studené máslo, vymícháme polevu, nalijeme na těsto, rozetřeme a necháme ztuhnout.
 - 
                                4
Nakrájíme na řezy a podáváme.