Yorkshirský pudink s dušenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 298.7 mg
 - Vláknina 4075 mg
 - Vitamín A 4075 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku se lžičkou soli, přidáme vejce a postupně zapracováváme mléko i vodu. Těsto důkladně ušleháme, aby v něm nezůstaly žmolky. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou, necháme půl hodiny odležet.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání opékáme asi 20 minut. Když začne hnědnout a karamelizovat, přidáme víno i vývar, stáhneme plamen, na mírném ohni vaříme ještě asi 25 minut, dokud omáčka nezmenší objem a nezhoustne. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Zatímco se omáčka vaří, zapneme troubu na 220°C (plyn na stupeň 7). Do každé ze 4 formiček na pudink nalijeme 6 mm oleje a vložíme je do rozehřáté trouby. Když se z oleje začne kouřit, vyndáme formičky z trouby, opatrně do nich rozdělíme těsto (pozor, olej je hodně rozpálený) a vrátíme do trouby, kde je následně pečeme asi 25 minut, až pudinky vyběhnou a zezlátnou. Zalijeme dušenou cibulí, ihned podáváme.