Ořechovec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Marmeláda višňová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 250 g Cukr moučkový
  • 300 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2485 kcal
  • Sacharidy 212 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 204.1 mg
  • Draslík 636.4 mg
  • Vláknina 12483.5 mg
  • Vitamín A 12483.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s kypřicím práškem, ořechy umeleme, mléko mírně zahřejeme.

  • 3

    Do utřených žloutků vmícháme olej, ořechy, po částech mouku a vlažné mléko. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.

  • 4

    Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 – 40 minut. Upečené řezy necháme vychladnout.

  • 5

    V mezičase si připravíme polevu utřením cukru s mlékem a citronovou šťávou doběla.

  • 6

    Moučník potřeme marmeládou a polijeme polevou. Necháme polevu ztuhnout.

Komentáře k receptu