Bublanina z nastaveného piškotu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12 porcí

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Třešně
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 1874.5 mg
  • Vitamín A 1874.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1398.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse našleháme žloutky s horkou vodou a třetinou cukru.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr, potom žloutky a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.

  • 3

    Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe třešněmi (nebo jiným ovocem).

  • 4

    Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 23.02.2017 17:14:02

Dělala jsem bublaninu podle tohoto receptu, ale vůbec se nepovedla. Těsto bylo krásně nadýchané, ale při pečení spadlo. Místo třešní jsem použila meruňky, stačilo poloviční množství. Hrubou mouku jsem nikdy do piškotového těsta nepoužívala a chtěla jsem to vyzkoušet.

Odpovědět