Křenové čatní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 1 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 780.3 mg
- Vláknina 12293 mg
- Vitamín A 12293 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 175.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne. 
- 
                                2Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout. 
- 
                                3Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce. 
- 
                                4Podáváme k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        