Vykoštěná jehněčí kýta s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 330 mg
  • Draslík 1531.2 mg
  • Vláknina 633.3 mg
  • Vitamín A 633.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrojíme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Osolíme a opepříme, jednu půlku posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Kapsu uzavřeme a zajistíme jehlou.

  • 2

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 15min z každé strany pro středně propečené maso nebo 20min pro dobře propečené.

  • 3

    Poté maso necháme zakryté alobalem asi 5min odpočinout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu