Grilované telecí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 800 g Telecí kotlety
  • 50 g Hrozinky
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
  • 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 942.2 mg
  • Vláknina 6813.1 mg
  • Vitamín A 6813.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou.

  • 3

    Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue.

  • 4

    Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Komentáře k receptu