Asijká marináda na garnáty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 932.5 mg
- Vitamín A 932.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Garnáty omyjeme a odstraníme střívko. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Citronovou trávu podélně rozkrojíme, odstraníme vnější listy a vnitřní bílou část nakrájíme na jemné proužky. 
- 
                                2Smícháme česnek, citronovou trávu, strouhaný zázvor, kurkumu, citronovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku. Garnáty vložíme do marinády a zakryté necháme na chladném místě asi 2 hodiny. Potom je napícháme na naolejované špízy a na velmi horkém grilu opékáme 5-6 minut, až mají sklovitou kůrku. Během této doby několikrát obrátíme. Lístky bazalky omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a nasypeme na maso. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        