Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 375.2 mg
  • Vláknina 2024.8 mg
  • Vitamín A 2024.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.

  • 2

    Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.

Komentáře k receptu