Topinky se sezamem a garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Garnát obecný
  • 80 g Koriandr celý
  • 7 krajíc Chléb toastový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.35 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1670 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 1738 mg
  • Vláknina 19459.3 mg
  • Vitamín A 19459.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru ušleháme z garnátů jemný krém, který přemístíme do misky, přilijeme sójovou omáčku, vejce – a vše důkladně spojíme.

  • 2

    Dále v mixéru utřeme česnek, kořen koriandru, bílý pepř a sůl na jemnou pastu. Tu přidáme do misky ke krému z garnátů. Připravíme si gril nebo roztopíme elektrickou troubu na střední teplotu. Rošt poklademe krajíčky chleba, zbaveného kůrek – takto je cca 4 minuty rozpékáme do křupava. Opečené krajíčky potřeme garnátovou pastou a hustě posypeme sezamovými semínky. Ty pak do směsi vtlačíme a takto připravené topinky uložíme na 30 minut do ledničky.

  • 3

    V hlubší pánvi wok rozpálíme olej na střední teplotu. Na zkoušku, je-li olej rozpálený, můžeme do pánve vhodit kousek chleba. Topinky smažíme asi 4 minuty namazanou stranou dolů. Po osmažení pokládáme topinky na papírový ubrousek, aby se odmastily.

Komentáře k receptu