Pikantní ryba na grilu s arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Voda pitná
  • 15 kávová lžička Citronová tráva
  • 12 ks Arašídy
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1178.4 mg
  • Vláknina 898.5 mg
  • Vitamín A 898.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou rybu grilujeme asi 1 hodinu, několikrát ji obrátíme.

  • 2

    Poté přidáme trochu zázvoru a 3 stroužky česneku a grilujeme, dokud slupky nezačnou černat. Po vychladnutí oloupeme.

  • 3

    Na wok pánvi nasucho opražíme ořechy nasekané nahrubo. Chilli papričky a sůl utřeme v hmoždíři dohladka, postupně přidáváme citronovou trávu nasekanou najemno, pepř, ořechy, česnek a opět utřeme dohladka. Směs důkladně promícháme v misce s citronovou šťávou a horkou vodou.

  • 4

    Rybu umístíme na tác a potřeme arašídovou pastou. Podáváme s rýží, pastu servírujeme v misce.

Komentáře k receptu