Parmice nachová na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Citrony
  • 5 g Koření grilovací
  • 400 g Parmice
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 10608 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1155.3 mg
  • Vláknina 3439 mg
  • Vitamín A 3439 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmici zbavíme šupin, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Na hřbetě ji nařízneme od hlavy až k ocasu a dáme na gril. Grilujeme zprudka a občas rybu obracíme.

  • 2

    V trošce oleje rozpustíme grilovací koření na ryby a mašlovačkou rybu při grilování potíráme. Podáváme s kousky bílého chleba, který na stejném grilu také opečeme.

  • 3

    Na talíři podáváme s rybí omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a plátkem citronu.

Komentáře k receptu