Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Pasta shiro miso
  • 800 g Losos - filety
  • 15 g Řasa Wakame
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Víno Saké
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1183 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 871.8 mg
  • Vláknina 1995 mg
  • Vitamín A 1995 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:

  • 2

    Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.

  • 4

    V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.

  • 5

    Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.

  • 6

    Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 7

    Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.

  • 8

    Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.

  • 9

    Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.

Komentáře k receptu