Vepřové kotlety na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 536.5 mg
  • Vláknina 1116.2 mg
  • Vitamín A 1116.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme česnekem. Položíme je na talíř, pokapeme olejem a přikryté necháme odpočinout asi 15 minut.

  • 2

    Okapané kotlety posypeme strouhankou a opékáme je na grilu dohněda.

  • 3

    Na každou kotletu dáme kousek bylinkového másla a mísu ozdobíme řeřichou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a se saláty.

Komentáře k receptu