Pepřový biftek se salsou z červené cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1008.3 mg
  • Vláknina 3767 mg
  • Vitamín A 3767 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata zalijeme v míse horkou vodou a po 30 vteřinách je slijeme a odstraníme slupky a semínka a nasekáme najemno.

  • 2

    Dáme je do mísy s rajčatovou šťávou, lžící oleje, nakrájenou červenou cibulí, křenem, petrželkou, pepřem a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Předehřejeme gril.

  • 4

    Roztlučeme zrnka pepře.

  • 5

    Maso nakrájíme na bifteky, potřeme zbytkem oleje po všech stranách a posypeme roztlučeným pepřem.

  • 6

    Bifteky položíme na grilovací mřížku a po každé straně grilujeme 5 minut.

  • 7

    Podáváme se salsou z červené cibule a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu