Pikantní ryba na grilu s arašídy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 3 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1178.4 mg
- Vláknina 898.5 mg
- Vitamín A 898.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou rybu grilujeme asi 1 hodinu, několikrát ji obrátíme. 
- 
                                2Poté přidáme trochu zázvoru a 3 stroužky česneku a grilujeme, dokud slupky nezačnou černat. Po vychladnutí oloupeme. 
- 
                                3Na wok pánvi nasucho opražíme ořechy nasekané nahrubo. Chilli papričky a sůl utřeme v hmoždíři dohladka, postupně přidáváme citronovou trávu nasekanou najemno, pepř, ořechy, česnek a opět utřeme dohladka. Směs důkladně promícháme v misce s citronovou šťávou a horkou vodou. 
- 
                                4Rybu umístíme na tác a potřeme arašídovou pastou. Podáváme s rýží, pastu servírujeme v misce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        