Balkánské grilované kuře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 38 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 924.6 mg
- Vláknina 375.7 mg
- Vitamín A 375.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou. 
- 
                                2Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme. 
- 
                                3Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou. 
- 
                                4Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril. 
- 
                                5Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        