Těsto na obalování smažené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 21.6 mg
  • Vláknina 148 mg
  • Vitamín A 148 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme, přidáme polovinu piva a tolik mouky, aby vzniklo hustší těsto, řádně rozmícháme a zředíme, aby bylo husté jako na těsto na kapání.

  • 2

    Zelenina určená ke smažení musí být suchá, proto ji po osolení obalujeme v mouce.

Komentáře k receptu