Timbala s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 96.3 mg
 - Draslík 224.7 mg
 - Vláknina 6050.4 mg
 - Vitamín A 6050.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jahody necháme okapat, 150 g odložíme stranou a zbylé rozmělníme, protřeme sítem.
 - 
                                2
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Vymažeme 4 formičky, každou naplníme trochou pyré a dáme do chladničky.
 - 
                                3
Zbylé pyré chladíme, dokud nezačne želírovat. Poté vmícháme ušlehanou smetanu, směs rozdělíme do formiček a dáme chladit na 3 hodiny.
 - 
                                4
Formičky krátce postavíme do horké vody, obsah vyklopíme na talířky a dezert ozdobíme plátky jahod pokapanými limetkovou šťávou a lístky máty.