Lehká jahodová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 336.4 mg
 - Vláknina 7500 mg
 - Vitamín A 7500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                2
Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.
 - 
                                3
Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.