Ricottové závitky v olivovém oleji
Suroviny
- 500 g Ricotta
 - 50 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 400 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Chilli paprička
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 5 stroužek Česnek
 - 5 plátek Želatina bílá plátky
 - 1 šálek Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1123 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303.9 mg
 - Vláknina 3749.5 mg
 - Vitamín A 3749.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
 - 
                                2
Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.
 - 
                                3
Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.