Rumunský jablečný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 220.7 mg
 - Vláknina 10226 mg
 - Vitamín A 10226 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do cedníku, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Cibuli i jablka necháme okapat a potom je střídavě rozložíme do salátové mísy. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme.