Valašský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 206.4 mg
 - Vláknina 5360 mg
 - Vitamín A 5360 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na nudličky, řepu a jablka na kostky, cibuli na drobno a křen nastrouháme.
 - 
                                2
Směs promícháme, mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Nakonec přidáme rozpůlené sušené švestky, zalijeme smetanou a necháme vychladit.