Španělský ptáček s rýží
Suroviny
- 60 g Slanina anglická
- 400 g Rýže
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Masox
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce sádlo
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 507 g
- Sodík 2173 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 136.3 mg
- Vláknina 5846.3 mg
- Vitamín A 5846.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme. 
- 
                                2Okurky podélně přepůlíme. 
- 
                                3Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. 
- 
                                4Maso naklepeme, osolíme a opepříme 
- 
                                5z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem. 
- 
                                6Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. 
- 
                                7Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka. 
- 
                                8Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C. 
- 
                                9Podáváme s vařenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        