Jahodovo-vanilkové nanuky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Jahody zahradní
  • 60 ml Sirup agávový Bio
  • 350 ml Mléko mandlové
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 11 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 53.6 mg
  • Vláknina 1400 mg
  • Vitamín A 1400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixeru vlijeme mandlové mléko, agávový sirup, vanilkový extrakt a přidáme 170g nasekaných jahod. Vše rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Zbylé jahody rozmačkáme vidličkou na malé kousky.

  • 3

    Rozmixovanou směs rozdělíme do formy na nanuky a navrch dáme rozmačkané jahody. Necháme chladnout 1-2 hodiny do ztuhnutí.

  • 4

    Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku.

  • 5

    Když chceme hotové nanuky vyklopit, necháme formu chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvíli pod tekoucí teplou vodou.

Komentáře k receptu