Salát ze špenátu a rajčat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 1033.6 mg
- Vláknina 8539.8 mg
- Vitamín A 8539.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenát dobře omyjeme, necháme odkapat a spaříme jej v horké vodě asi 4 minuty. Potom špenát prudce zchladíme ve studené vodě, aby si zachoval barvu. Po odkapání jej osolíme, pokapeme olejem a octem a urovnáme na mísu. 
- 
                                2Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a nakonec přidáme na kolečka nakrájená vejce uvařená natvrdo. 
- 
                                3Podáváme k pečeným masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        