Krůtí na sardeli s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 158.2 mg
 - Draslík 714.1 mg
 - Vláknina 1291.3 mg
 - Vitamín A 1291.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.
 - 
                                2
Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.
 - 
                                3
Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.