Koláč s čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 60 g Kakao - prášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 140 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 660 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 232.3 mg
  • Vláknina 11900.8 mg
  • Vitamín A 11900.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme vlažné mléko, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout.

  • 2

    Poté do těsta vmícháme máslo, 40g cukru, vejce, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    Plech vyložíme papírem na pečení, z těsta na něm vyválíme plát a pečeme asi 30minut.

  • 5

    Mezitím si připravíme krém. 500ml mléka smícháme s vanilkovým aroma a kakaem a přivedeme k varu. Zbývající žloutky ušleháme se zbylým cukrem, přidáme hladkou mouku a vmícháme do teplého mléka. Asi 5minut ještě zahříváme při nízké teplotě.

  • 6

    Krém necháme vychladnout, poté jim potřeme upečený koláč a posypeme jej oříškovými lupínky.

Komentáře k receptu