Dýňové lívance s borůvkovým džemem
Suroviny
- 400 g Protlak dýňový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Džem borůvkový
 - 375 ml Mléko kefírové
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 20.7 mg
 - Draslík 57 mg
 - Vláknina 1861.3 mg
 - Vitamín A 1861.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
 - 
                                2
Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
 - 
                                4
Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.