Husa na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 552 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 132.5 mg
 - Draslík 742.6 mg
 - Vláknina 5385 mg
 - Vitamín A 5385 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct.