Velikonoční vaječné koule

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 13 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.13 l Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 709.9 mg
  • Draslík 559.7 mg
  • Vláknina 4960.4 mg
  • Vitamín A 4960.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící vodou položíme 10 ks vejce a uvaříme je natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, oloupeme, opláchneme ve studené vodě a necháme k dalšímu použití.

  • 2

    Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekané chilli papričky, rukou promícháme, přimícháme kečup, majoránku, drobně nasekanou petrželovou nať, rozklepneme celé vejce, zas promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku, podle vlastní chutě můžeme ještě přidat sůl a pepř a ještě jednou důkladně promícháme.

  • 3

    Z masové směsi rukami vytvoříme placku o velikosti vejce a celé vejce obalíme. Obalené vejce v masové směsi ještě každé zvlášť obalíme v hladké mouce, rozšlehané 2 ks vejce a strouhance. Vejce pokládáme do nahřáté fritézy s olejem a opečeme do hnědé barvy.

Komentáře k receptu