Tvarohové pletýnky s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 4 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73.7 mg
  • Draslík 46.8 mg
  • Vláknina 7925.5 mg
  • Vitamín A 7925.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 225 ml vlažné vody, tvaroh, změklé máslo, sůl, cukr, sušené mléko, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme najemno nasekanou pažitku a necháme těsto dodělat. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vyválíme váleček 25 cm dlouhý, který rozdělíme na 3 stejné části a upleteme pletýnku. Toto opakujeme se všemi díly, a poté je přeneseme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem s 1 lžící vody, posypeme mořskou solí, a poté pečeme v troubě při 220°C 20 minut.

Komentáře k receptu