Loupáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 56 mg
 - Vláknina 9232.5 mg
 - Vitamín A 9232.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
 - 
                                2
Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.
 - 
                                3
Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.
 - 
                                4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.