Francouzský špenátový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 22.1 mg
 - Draslík 74.9 mg
 - Vláknina 985.8 mg
 - Vitamín A 985.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listový špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj vymačkáme. Listy špenátu potom nahrubo nakrájíme a vsypeme do mísy.
 - 
                                2
V pánvi nasucho opečeme piniové oříšky a po vychladnutí je přidáme ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetou a smetanou. Směs okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Každý plátek listového těsta rozkrojíme na 3 díly. Do středu každého dílu dáme připravenou náplň a okraje těsta dobře přimáčkneme.
 - 
                                4
Záviny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.