Kuličky z mletého vepřového masa a jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 84.8 mg
 - Vláknina 367.5 mg
 - Vitamín A 367.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.
 - 
                                2
Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.
 - 
                                3
Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.