Buchta z podmáslí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Cukr moučkový
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 30 g Máslo
 - 250 ml Podmáslí
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Jedlá soda
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 balení Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 6.8 mg
 - Vláknina 1091 mg
 - Vitamín A 1091 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme všechny suroviny na těsto.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
 - 
                                3
Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
 - 
                                4
Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.