Plněné křepelky podávané se žlutou řepou
Suroviny
- 50 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Houby sušené
 - 50 g Šalotka
 - 200 g řepa žlutá vařená
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Křepelka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 181.3 mg
 - Draslík 850.7 mg
 - Vláknina 3237.8 mg
 - Vitamín A 3237.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
 - 
                                2
Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
 - 
                                3
Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
 - 
                                4
Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.