Lín pečený na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 65048 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 264.7 mg
 - Vláknina 13480.7 mg
 - Vitamín A 13480.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Abychom odstranili z lína snáz šupiny, ponoříme ho na půl minuty do vařicí vody. Následně odstraníme šupiny, vykucháme, odřízneme hlavu, opláchneme, maso osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Líny posypeme trochou kmínu a upečeme na rozehřátém másle na každé straně 6 minut a odložíme na nahřátou mísu. V másle od pečení osmahneme nasekanou petrželovou nať, podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme, šťávu necháme zhoustnout a podáváme k rybě s vařenými bramborami a saláty.