Fazolový guláš
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 250 g Fazole červené
 - 500 g Brambory
 - 20 g Solamyl
 - 80 g Česnek
 - 300 ml Mléko sójové
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 4 ks Ředkvička
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1631.2 mg
 - Vláknina 30013.8 mg
 - Vitamín A 30013.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 309.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.
 - 
                                2
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.
 - 
                                3
Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.
 - 
                                4
Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.
 - 
                                5
Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.