Omáčka z oliv a estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 176.3 mg
 - Vláknina 3815 mg
 - Vitamín A 3815 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle orestujeme cibulku a nasekané vypeckované olivy. Do orestované směsi z cibulky a oliv nalijeme vermut a rybí vývar. Poté přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří.
 - 
                                2
Mezitím spaříme rajče, sloupneme z něj slupku. Takto připravené rajče nakrájíme na kostičky. Ty přidáme spolu s estragonem do mírně zhoustlé tekutiny. Opět přivedeme k varu. Celou omáčku zahustíme beárnskou omáčkou. Nakonec přimícháme citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.