Sépie na víně a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 1525 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 1208.1 mg
 - Vláknina 7479 mg
 - Vitamín A 7479 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.4 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.
 - 
                                2
V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.