Campanelle s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 580.9 mg
 - Vláknina 8062.5 mg
 - Vitamín A 8062.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.