Sépie na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 303.9 mg
 - Vláknina 8860.5 mg
 - Vitamín A 8860.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme rýži. Scedíme ji a uložíme v teple. Ve středně velkém hrnci s osolenou vodou povaříme 5 minut hrášek. Vodu z něj scedíme a hrášek zchladíme. Krevety opláchneme a osušíme. Feferonku nasekáme na malé kousíčky.
 - 
                                2
Připravíme wok, v němž rozpálíme olej. Vložíme na něj krevety a 3 minuty je zprudka restujeme. Pak k nim přisypeme oříšky, vložíme nasekanou feferonku a petržel. Ještě 2 minuty opékáme a pak vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Do woku vložíme uvařenou rýží a 3 minuty opékáme za stálého míchání. Potom přidáme krevety, oříšky a hrášek a ještě 2 minuty zahříváme. Na závěr dochutíme sójovou omáčkou.