Restované kalmary s medem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 372.1 mg
 - Vláknina 1415.8 mg
 - Vitamín A 1415.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme.
 - 
                                2
Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.