Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 568.8 mg
 - Vláknina 248.2 mg
 - Vitamín A 248.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do porcelánové nebo kameninová misky. Dobře je k sobě přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 1 hodinu.
 - 
                                2
Nadrobno nasekáme tymián (několik větviček si ponecháme na ozdobu).
 - 
                                3
Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí řízky, posypeme tymiánem a zalijeme marinádou.
 - 
                                4
Restujeme, dokud kuře nezíská ze všech stran zlatavou barvu. Řízky během restování několikrát obrátíme.
 - 
                                5
Přidáme hrozinky, víno a za občasného míchání na mírném ohni dusíme 35-40 minut, dokud kuře není dostatečně měkké.
 - 
                                6
Zakysanou smetanu rozmícháme s koňakem, nalijeme ji na kuře a ještě chvíli zahříváme. Již nevaříme.
 - 
                                7
Ozdobíme větvičkami tymiánu, podáváme s rýží a zeleninovým salátem.