Paela - rýžová pochoutka s bílým masem
Suroviny
- 250 g Králičí maso
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 300 g Rýže loupaná
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 300 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Paprika červená
 - 1.2 l Bujón natur kuřecí
 - 1.5 dl Pyré rajčatové
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 6 polévková lžíce Hrášek mražený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1287 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 99.6 mg
 - Draslík 2001.9 mg
 - Vláknina 17788.8 mg
 - Vitamín A 17788.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón.
 - 
                                2
Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu.
 - 
                                3
Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže.
 - 
                                4
Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme.