Pstruh pečený na másle se žampióny
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Pstruh
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 109 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 290 mg
 - Draslík 2262 mg
 - Vláknina 3654.2 mg
 - Vitamín A 3654.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.