Sezamové kuličky na salátových listech
Suroviny
- 125 g Brambory
 - 250 g Salát hlávkový
 - 30 g Sezam - semena
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Ředkvička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Šalotka
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 4 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 0.5 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 61.9 mg
 - Draslík 681.9 mg
 - Vláknina 6814.1 mg
 - Vitamín A 6814.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listový salát dubáček nebo batavia omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Svazek ředkviček a okurku omyjeme, okurku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na zálivku smícháme nasekanou šalotku, ocet, olej, sůl, pepř a petrželku.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a ještě teplé je rozmačkáme. Na másle krátce osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Zázvor oloupeme a nastrouháme, mátu omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Připravené přísady vmícháme spolu se žloutkem do brambor a ze vzniklé hmoty tvarujeme malé kuličky.
 - 
                                4
Poprášíme je moukou, namočíme do rozšlehaného bílku a obalíme v sezamu. Hotové kuličky opečeme na rozpáleném másle asi 5 minut, dohněda.
 - 
                                5
Listový salát promícháme s nakrájenými ředkvičkami a okurkami. Upravíme na talíře, přelijeme zálivkou a navrch dáme kuličky.