Volská oka s pórkem a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 349.9 mg
 - Vláknina 5477.2 mg
 - Vitamín A 5477.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.
 - 
                                2
Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.
 - 
                                3
Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.
 - 
                                4
Podáváme jako teplý předkrm.